De risotti’s van nonna Lucia

In dit hoofdstuk over de risotti vindt je de typische bereidingen met de plaatselijke groenten en specerijen,

die u ook bij ons in de winkel kan terugvinden 

Risotto al pomodoro al forno (in de oven)

Voor de saus: 1 kg goed rijpe rode tomaten , olijfolie, basilicum , peterselie,  peperoncino kruiden, zout en peper  

Maak een saus in een diepe pan. Laat eerst de olie op warmen, de fijngesneden look licht bruin sudderen en voeg de peterselie, basilicum en een snuifje peperoncino kruiden erbij. Laat de rijst  op een haartje na voldoende gaar koken en doe de klaargemaakte saus erbij. Zet dit geheel  voor een 30 minuten  in de oven.

Risotto con fiori di zucca e salsicce (met courgette bloemen

en verse italiaanse worstjes)

Olijfolie, 1 lookteen, 1 ajuin, zout en peper, 2 verse Italiaanse worstje, 300gr. courgette bloemen, een 3/4 lit. vleesbouillon, geraspte parmiggiano kaas en 50 gr. boter.              Kleine uitleg Italiaanse worstjes; (kan je ook zelf maken) worstjes van varkensgehakt die op z’n Italiaans gekruid worden met venkel en eventueel wat anijs. 

Laat de fijngesneden lookteen, de ajuin en de in stukjes gesneden Italiaanse worstjes  lichtbruin bakken in een pan. Voeg daarna de in slierten gesneden courgette bloemen erbij en laat dit doorsudderen tot dat de bloemenslierten geheel verwelkt zijn in de saus. Voeg hierbij de rijst en laat alles traag koken, verleng dit beetje bij beetje met de vleesbouillion.                                                                                                                                                    Wanneer dit alles gaar is , doe je de geraspte parmiggiano er op en serveer… 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze weetjes, menutips en promotie's !

Inschrijving gelukt, waarvoor dank, controleer je spam folder voor de email bevestiging !

UA-108011589-1