Cantina Armilla

Cantina Armilla

De Cantina Armilla is gesitueerd in het zuidoosten van Montalcino op de kant van de heuvel richting de provincie van Grosseto. Dit op ongeveer 320 meter boven het zeeniveau. 

Opgericht door Perugini Ofelia en Marchetti Silverio. De gehele oppervlakte van de Cantina met zijn wijngaarden heeft een oppervlakte van vier en een halve hectare. De cantina werd gerestaureerd en Marchetti Silverio stichtte de Cantina Armilla  in 1982.

In 1995 werden de eerste 9842 viekante meter wijngaard als D.O.C.G benoemd. Zo begon het avontuur voor de familie. Ze begonnen met het verkopen van de Rosso Armilla.

In de loop van de volgende jaren kregen de twee dochters Ilaria en Fiorella ook de smaak te pakken van de passie van de Sangiovese druif van Montalcino. De zonen van de twee dochters van Ofelia zijn de huidige zaakvoerders.

Zo ontstaat het merk Armilla. Deze naam is afgeleid van de naam van een historische gouden armband die werd gedragen door mannen en vrouwen in het oude Rome. De armband werd enkel gedragen door helden in het leger die ze om hun linker arm deden.
Siverio stierf in 1997, en voor de familie is de naam  “Armilla” een symbool van voortzetting van de droom van Siverio.