Cantina Montalcino

Cantina Montalcino

Al meer dan 40 jaar produceren we met 60 hectare aan Sangiovese-wijngaarden Brunello di Montalcino, de meest gerenommeerde wijn ter wereld.

Montalcino, een oud en fascinerend Sienese dorp van Etruskische oorsprong, ligt bovenop een heuvel ongeveer 600 m boven de zeespiegel tussen steeneikenbossen. Het zeer groene gebied, begrensd door de berg Amiata en de valleien van Orcia, Asso en Ombrone, is bijna cirkelvormig van vorm om ideaal 4 hellingen te identificeren, met verschillende pedoklimatische kenmerken (terrein, oriëntatie, microklimaat).

De wijngaarden bezetten een klein deel van het grondgebied,  geschikt voor de teelt van Sangiovese, een oude wijnstok van Etruskische oorsprong. De druiven waarmee we de beroemde Brunello produceren, komen van wijngaarden. geselecteerd in elk van de 4 hellingen, waarvan de teeltmethode bij uitstek het aangespoorde cordon is.

Brunello di Montalcino is de meest bekende en gerenommeerde wijn uit Italië. De overheersende krachtige smaak van deze topwijn is uniek.

Deze wijnen hebben een zeer lang bewaarpotentieel dat beloond wordt met een innemende geur en uiterste verfijning. Een Brunello di Montalcino kan zich moeiteloos meten met de grootste Grand Cru’s uit Frankrijk.