Cantina Montefiascone

Cantina Di Montefiascone

Opgericht in 1956, De Cantina di Montefiascone opgericht in 1956, soc. Coop. Agricola arl. vertegenwoordigt de grootste wijnproducerende regio van Tuscia.

De Cantina van Montefiascone is de hoofdcantina van het dorp Montefiascone. Ze creëert wijnen uit eigen wijngaarden en nog andere privéwijngaarden die hun oogsten elk jaar verkopen aan deze gemeentelijke Cantina. Daardoor wordt deze cantina ook wel eens Cantina Sociale genoemd.

De Cantina van Montefiascone is het oudste bewijs van de wijncultuur in deze zone DOC van de ondertussen wereldbefaamde wijn  “EST!EST!!EST!!! van Montefiascone” .

Ze is gesticht in 1956 en met hun ondertussen 900 leden is deze Cantina de grootste van La Tuscia. Het hoofddoel van deze cantina is de rijkdom van de originele smaken uit hun plaatselijke wijngaarden aan te bieden. Dit met constante kwaliteit als gevolg.

In de Cantina worden moderne technologieën gebruikt om de verschillende stadia van het wijn maken te automatiseren. Zonder toevoeging of gebruik te maken van chemische toedieningen wordt het zachte pletten, de thermo-gecontroleerde fermentatie en de steriele flesvulling halfautomatisch afgewerkt.

La Tuscia is gekend om zijn grijze vulkanische ondergrond. Deze is bovendien zeer vruchtbaar. De hele regio rond het meer van Bolsena is tussen de 200m en de 450m boven de zeespiegel gelegen. Dit maakt het een prachtig gebied voor de wijngaarden.