Hier vindt u onze wijnen die wij aanbieden                      onderverdeeld per Cantina

Onze

Vino Shop

De Cantina van Montefiascone is de hoofdcantina van het dorp Montefiascone. Ze creëert wijnen uit eigen wijngaarden en nog andere privéwijngaarden die hun oogsten elk jaar verkopen aan deze gemeentelijke Cantina. Daardoor wordt deze cantina ook wel eens Cantina Sociale genoemd.
De Cantina van Montefiascone is het oudste bewijs van de wijncultuur in deze zone DOC van de ondertussen wereldbefaamde wijn  “EST!EST!!EST!!! van Montefiascone” .

Ze is gesticht in 1956 en met hun ondertussen 900 leden is deze Cantina de grootste van La Tuscia. Het hoofddoel van deze cantina is de rijkdom van de originele smaken uit hun plaatselijke wijngaarden aan te bieden. Dit met constante kwaliteit als gevolg.
In de Cantina worden moderne technologieën gebruikt om de verschillende stadia van het wijn maken te automatiseren. Zonder toevoeging of gebruik te maken van chemische toedieningen wordt het zachte pletten, de thermo-gecontroleerde fermentatie en de steriele flesvulling halfautomatisch afgewerkt. 

La Tuscia is gekend om zijn grijze vulkanische ondergrond. Deze is bovendien zeer vruchtbaar. De hele regio rond het meer van Bolsena is tussen de 200m en de 450m boven de zeespiegel gelegen. Dit maakt het een prachtig gebied voor de wijngaarden.

 

Een originele Caveau, met zijn donkere etiquette en zijn zachte smaak een voltreffer!

 

                   € 9.99   

                         ⇓                                            

                             ⇑                            € 10.79

Rosso Fineto

 

 Rosso Fineto: Een lekkere zachte 100% Merlot  uit La Tuscia

De Cantina Falesco: De binding tussen de familie Cotarella en de wereld van de Italiaanse wijnen heeft zijn origine begin jaren ’60 wanneer Antonio en Domenico, wijnmakers in Monterubiaglio, de eerste cantina creëerden voor het maken van hun wijn.
De broers Renzo en Riccardo Cotarella zijn beide enologen. Ze groeiden op rond heilige wijngrond en met als vader Domenico die gepassioneerd was door de wijncreatie, hebben ze in 1979 het huidige Falesco opgestart.                                                                                          Deze cantina is nu opgegroeid als succesfirma die als één van de belangrijkste van de Italiaanse wijnindustrie  wordt gezien.
Tussen Umbrië en Lazio, worden deze wijnen geboren met hun onmisbare charme, gekenmerkt met hun eigen stijl.
Deze wijnen zijn in enkele tientallen jaren ambassadeur geworden van de Italiaanse wijnen in de wereld.

 

 

                              32.50                             ⇓

                             ⇑                               

€ 11.49

                              ⇑                             €17.25

B Est Brut Spumante 

                         € 12.50                             ⇓

De wijncultiveer activiteit van Stefanoni is begonnen in het begin van de jaren ’50 door dhr Stefanoni Genuino en in de loop van de jaren werd die doorgegeven van vader op zoon. Deze cantina houdt zich altijd al bezig met het verbeteren van hun wijnen. Dit door zich te  houden aan de typische karakteristieken van de wijnproducten en het verbeteren van de wijngaarden.
Dit heeft Stefanoni op de wijnkaart gezet. Hun productie van de Rosetto druif (beter gekend als trebbiano giallo) is een van de belangrijkste van deze regio.
Met de Rosetto druif werd in samenwerking met de universiteit van Perugia verder geëxperimenteerd en sinds enkele jaren wordt er met de pure Rosetto druif ook een Spumante gebotteld.

 

€ 7.90 

Bianco Campolongo⇒⇒

 

 

Bianco Camplongo  Est!,Est!!,Est!!! Van de Cantina Stefanoni een Typische smaak, Frisse witte Wijn!

 

€7,90

⇐Bianco Campolongo

Bianco Camplongo  Est!,Est!!,Est!!! Van de Cantina Stefanoni een Typische smaak, Frisse witte Wijn!

€ 10.90

Bianco Foltone

 

 

Bianco Foltone Est!,Est!!,Est!!! Van de Cantina Stefanoni een bekroonde Typische smaak, Frisse witte Wijn

Brunello di Montalcino is de meest bekende en gerenommeerde wijn uit Italië. De overheersende krachtige smaak van deze topwijn is uniek. Deze wijnen hebben een zeer lang bewaarpotentieel dat beloond wordt met een innemende geur en uiterste verfijning. Een Brunello di Montalcino kan zich moeiteloos meten met de grootste Grand Cru’s uit Frankrijk. 

Dit is het verhaal van de                                Cantina Armilla.

Opgericht door Perugini Ofelia

              en Marchetti Silverio

De gehele oppervlakte van de Cantina met zijn wijngaarden heeft een oppervlakte van vier en een halve hectare. De cantina werd gerestaureerd en Marchetti Silverio stichtte de Cantina Armilla  in 1982. 

In 1995 werden de eerste 9842 viekante meter wijngaard als D.O.C.G benoemd. Zo begon het avontuur voor de familie. Ze begonnen met het verkopen van de Rosso Armilla. 

In de loop van de volgende jaren kregen de twee dochters Ilaria en Fiorella ook de smaak te pakken van de passie van de Sangiovese druif van Montalcino. 

De zonen van de twee dochters van Ofelia zijn de huidige zaakvoerders.

Zo ontstaat het merk Armilla. Deze naam is afgeleid van de naam van een historische gouden armband die werd gedragen door mannen en vrouwen in het oude Rome. De armband werd enkel gedragen door helden in het leger die ze om hun linker arm deden.

Siverio stierf in 1997, en voor de familie is de naam  “Armilla” een symbool van voortzetting van de droom van Siverio.

De Cantina Armilla is gesitueerd in het zuidoosten van Montalcino op de kant van de heuvel richting de provincie van Grosseto. Dit op ongeveer 320 meter boven het zeeniveau. 

Klimaat
Deze locatie wordt aangedaan door de zeewinden. Dit resulteert in een droog en winderig klimaat dat ervoor zorgt dat de druiven op een perfecte manier hun rijpheid kunnen bereiken.

Terreineigenschappen
De terreinen in deze regio zijn een decompositie van rotsen die stammen uit het eoceen tijdperk.  

De meerdere mineralen en grondstoffen die deze ondergrond bevat geven dit terrein het nodige om een van de heerlijkste en bekendste rode wijnen ter wereld te maken. 

Stefano met Nicola Giannetti, zaakvoerder van de Cantina Armilla 

 

Ervaar de weelderige rijkdom van deze twee Rossi’s van la cantina Armilla 100% Sangiovese Druivennectar

 

 

                                   ⇑                                  € 18.50

Betaalmogelijkheden:

Betaal 100% veilig via onze betaal provider Stripe .                          U kan betalen via onder meer: Visa en andere goedgekeurde kredietkaarten, uw Maestro kaart en ook met een bankoverschrijving naar onze rekening.

U kan dit kiezen tijdens het betaalproces.

UA-108011589-1